Смята се, че то е с най-голям обсег от тестваните от

...
Смята се, че то е с най-голям обсег от тестваните от
Коментари Харесай

Северна Корея извърши тази нощ ново изпитание на ракета

Смята се, че то е с най-голям обхват от тестваните от 2017 година насам.

Изстреляната ракета е била със междинен обхват, оповестява ДПА, като се базират на известие от южнокорейския общоприет щаб. Според Сеул ракетата е минала към 800 километра във вътрешността в морето, като е достигнала височина от 2000 км и е летяла 30 минути

Заради севернокорейския ракетен тест президентът на Южна Корея  Мун Дже-ин привиква през днешния ден изключително съвещание на съвета за национална сигурност, съобщав Ройтерс и БНР.

Асошиейтед прес цитират японски представители, съгласно които ракетата е достигнала до 2000 километра височина преди да падне в морето. Тези данни приказват, че това е ракетата с максимален обхват, тествана от Северна Корея от 2017 година насам, прецизират те.

Последният път, когато КНДР изпита сходна ракета бе през 2017 година, когато „ Хвасон-12 “ прелетя 787 км и доближи височина от 2111 км. Анализът на траекторията тогава сподели, че ракетата може да прелети отдалеченост от 4500 км, която слага в обсега и американската територия Гуам.

Това е седмото ракетно тестване на Пхенян за този месец. С тях режимът в Пхенян наподобява се пробва да покаже военна мощ, до момента в който пренебрегва предложенията на Съединените щати за диалози, отбелязва Франс прес.

Ройтерс цитират известие на американското Индо-тихоокеанско командване, с което от Вашингтон осъждат последното изстрелване на ракета от Северна Корея и приканват Пхенян да се въздържа от по-нататъшни дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР